Te-ai întrebat vreodată cum este să savurezi un desert cu o legendă emoționantă, pe malul Nilului? „Mama lui Ali”, un deliciu tradițional egiptean, te așteaptă să-l descoperi! Acest desert, plin de stafide și nuci, nu este doar o simplă bucurie pentru papilele gustative, ci și o poveste fascinantă care te va cuceri. „Mama lui Ali”, cunoscută și sub numele de „Om Ali”, este mai mult decât un desert; este o bucată de istorie. Povestea spune că o mamă săracă a inventat acest preparat pentru a-și face copiii fericiți, folosind tot ce avea la îndemână. Din păcate, Ali era fiul cel mare, dar rețeta sa a devenit o tradiție iubită de generații întregi! Visezi deja la gustul acestui desert? Iată care sunt ingredientele necesare pentru a-l prepara: 1/2 pachet foi de plăcintă (250 g), 3 pahare de lapte, 1 pahar de zahăr, 1 pahar de frișcă lichidă, 1 pahar de smântână grasă, 1/2 pahar de stafide, 1/2 pahar fulgi de nucă de cocos, 1/4 pahar de migdale zdrobite, 1/4 pahar de alune de pădure zdrobite, 1/2 pahar fistic zdrobit, ulei de porumb sau floarea-soarelui. Visezi să încerci „Mama lui Ali”? O porție te va costa între 5 lei la localurile obișnuite și până la 30 de lei la restaurantele de lux. Un preț mic pentru o experiență de neuitat! Te întrebi cum se prepară acest desert delicios? Iată pașii: decongelarea foii de plăcintă cu o seară înainte. A doua zi, taie-le în rondele, încălzește uleiul într-o cratiță și prăjește tăițeii până devin aurii, amestecă laptele, frișca și zahărul până dă în clocot, apoi toarnă peste tăiței și lasă-i să absoarbă, adaugă stafide, nucă de cocos, migdale și alune. Ungi cu smântână și presară fistic, coace la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute, până devine aurie. Desertul „Mama lui Ali” se poate consuma atât cald, cât și rece. Așadar, pregătește-te să te răsfeți cu acest deliciu egiptean, plin de istorie și gust!