Transformă-ți sărbătorile cu un tort de ciocolată irezistibil!

hotfax.ro-favicon
3 Minute de lectură

Transformă-ți sărbătorile cu un tort de ciocolată irezistibil!

Te-ai gândit vreodată cum ai putea să transformi o masă obișnuită de sărbătoare într-un adevărat festin? Răspunsul este simplu: cu un tort de ciocolată delicios! Acest desert nu doar că va impresiona musafirii, dar va deveni cu siguranță vedeta serii. Iată cum poți prepara această minunăție!

Tort de ciocolată: simplu și delicios

Tortul de ciocolată este alegerea perfectă pentru orice ocazie specială. De la aniversări la sărbători, acest desert savuros va fi mereu apreciat. Rețeta pe care ți-o propunem este ușor de realizat, chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie.

Ingrediente necesare

Pentru blat:

  • 4 ouă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 4 linguri de făină;
  • 2 linguri de cacao;
  • 2 linguri de unt topit sau de ulei.

Pentru cremă:

  • 4 albușuri;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 3-4 linguri de smântână dulce;
  • 2 tablete de ciocolată neagră.

Pentru sirop:

  • 150 ml apă;
  • 6 linguri de zahăr;
  • esență de rom, după gust.

Mod de preparare

Primul pas este să prepari blatul de pandișpan, care va avea o culoare închisă datorită cacaoa. Separă albușurile de gălbenușuri, bate albușurile cu zahărul până obții o spumă fermă. Amestecă gălbenușurile cu untul topit și adaugă-le peste albușuri. Încorporează cu grijă făina și cacaoa, amestecând de jos în sus pentru a păstra aerisirea. Toarnă compoziția într-un vas rotund de 21 cm și pune-l în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pentru cremă, topește ciocolata la bain-marie și combin-o cu smântâna până devine omogenă. Adaugă această compoziție peste albușurile bătute spumă cu zahărul, amestecând ușor pentru a păstra textura aerată.

Blatul va trebui să fie lăsat să se răcească, ideal cu o zi înainte de asamblare. Taie-l în 3 felii și așază-le pe un platou, astfel încât să poți folosi siropul. Prepară siropul prin fierberea apei cu zahărul, apoi adaugă esența de rom.

Asamblează tortul în straturi, alternând între blat și cremă. Ornează și pe deasupra, apoi lasă-l la rece timp de 2 ore. Și gata! Tortul tău de ciocolată este acum pregătit să încânte papilele gustative ale tuturor!

Share This Article
Niciun comentariu