Transformă-ți Crăciunul cu Prăjitura Albă ca Zăpada! Rețeta Care Te Va Uimi!
Crăciunul se apropie cu pași repezi și, dacă nu știi ce să pregătești pentru masa de sărbătoare, avem soluția perfectă pentru tine! Prăjitura Albă ca Zăpada este desertul care va impresiona cu siguranță familia și prietenii tăi. Prepară această delicatesă și transformă-ți sărbătorile într-o adevărată poveste culinară!
Ingrediente Necesare
Pentru foi:
- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri ulei
- 1 linguriță amoniac stins în oțet
- 2 ouă
- un praf de sare
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase făină
- 6 linguri rase zahăr
- zeama și coaja de la o lămâie
- o esență de vanilie sau rom
- 200 g unt
Mod de Preparare
Pentru a începe, dizolvă zahărul în lapte și adaugă ouăle, sarea, uleiul și amoniacul, amestecând bine. Începe să încorporezi făina până obții un aluat potrivit de tare, care să îți permită să întinzi 3-4 foi, în funcție de dimensiunea tavii. Coace foile pe dosul tavii, presărate cu făină.
În continuare, pregătește crema: amestecă făina cu 10 linguri de lapte rece și adaugă zahărul. Fierbe restul de lapte împreună cu coaja de lămâie. Când laptele începe să fiarbă, adaugă compoziția de lapte rece cu făină, amestecând continuu. Lasă să fiarbă până când compoziția se desprinde ușor de vas, apoi lasă să se răcească, amestecând din când în când. Când s-a răcorit, încorporează untul și zeama de lămâie, plus esența de vanilie sau rom, după preferință.
Asamblează prăjitura așezând o foaie în tavă, apoi repartizând crema uniform. Continuă să alternezi foile și crema până când termini toate ingredientele. Lasă prăjitura la rece în frigider până a doua zi, apoi taie-o în romburi și pudreaz-o cu zahăr pudră.
Acum, ești gata să servești un desert care va încânta toate simțurile! Prăjitura Albă ca Zăpada este alegerea ideală pentru a aduce magia Crăciunului în fiecare masă!
Etichete:
desert de sarbatoare, magie culinara, prajitura delicioasa, prajitura zapada, reteta craciun
