Transformă-ți Sărbătorile în Momente De Neuitat cu Caltaboșul de Casă!

hotfax.ro-favicon
2 Minute de lectură

Transformă-ți Sărbătorile în Momente De Neuitat cu Caltaboșul de Casă!

Te-ai întrebat vreodată care este secretul unui festin de sărbători perfect? Descoperă rețeta tradițională a caltaboșului de casă, care va aduce cu siguranță un plus de savoare meselor tale festive!

Caltaboș de casă – Ingrediente

500 g ficat de porc
500 g plămâni de porc
300 g inimă și splină (opțional, dar recomandat)
300 g carne de porc fiartă (de pe cap, ceafă sau pulpă)
2 cepe mari, tocate fin
150 g orez
2-3 linguri ulei
2-3 foi de dafin
piper boabe pentru fierbere
sare după gust
piper măcinat, după preferință
1 linguriță cimbru uscat
1 vârf de linguriță ienibahar măcinat (opțional, dar tradițional)
3-4 căței de usturoi zdrobiți
mațe de porc pentru umplut (bine spălate).

Rețeta Caltaboșului de Casă – Mod de Preparare

Începe prin a pregăti toate ingredientele. Spală bine organele de porc și fierbe-le împreună cu carnea în apă rece, adăugând sare, foi de dafin și boabe de piper. Îndepărtează spuma pentru a obține o supă limpede.
Fierberea trebuie să fie lentă, pentru a păstra textura ingredientelor. Odată ce s-au fiert, scoate-le pe un platou și lasă-le să se răcorească.
Separat, fierbe orezul pe jumătate. Călește ceapa în ulei până devine aurie și moale.

Cum Prepari Caltaboș de Casă

Toacă mărunt organele și carnea cu un cuțit sau dă-le prin mașina de tocat, după preferință. Amestecă într-un vas mare cu ceapa călită, orezul scurs, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, ienibaharul și cimbrul. Dacă amestecul este prea dens, adaugă câteva linguri de zeamă din fierbere pentru a obține o compoziție fină.
Umple cu grijă intestinele, având grijă să nu le forțezi. Leagă capetele caltaboșilor și așază-i într-o oală cu apă fierbinte, dar nu clocotită. Fierbe-i la foc mic timp de 30-40 de minute, având grijă să nu plesnească.
Și gata! Acum ești pregătit să servești un caltaboș de casă delicios, care va impresiona pe toată lumea la masa de sărbătoare!

Share This Article
Niciun comentariu